The University of Hertfordshire College Lane Student Accommodation project, delivered in partnership with Uliving and constructed by Bouygues UK, involved the demolition of existing accommodation, refurbishment of 500 rooms and the construction of 2,511 new rooms, social spaces, informal learning spaces, common rooms, gym and flexible hub, the oval. The rooms are a mixture of cluster flats, townhouses, studios and conference rooms arranged in blocks that vary from three to six storeys in height all arranged in collegiate clusters each with its own identity in line with the University’s estates strategy, 2020 Estates Vision.

The site is largely car free and retains large areas of existing mature planting, with an addition of wildflower meadow and pond. Safe and secure pedestrian linkages and movements between other parts of the College Lane campus have all created a truly wonderful campus environment.

View the gallery